Kloosterkerk

In de 13e eeuw werd de kerk bezocht door de broeders en zusters van het benedictijnenklooster Germania. De kerk maakte deel uit van het voormalige klooster en mag nu door iedereen worden bezocht.  

Lees meer

Misschien wel het kleinste museum in Nederland - het lijkhuisje van de Kloosterkerk is minimuseum. Het verhaal van het Germania-klooster wordt hier verteld.

Lees meer

22

november

Canti Vaganti in Bosbes Majeur

Canti Vaganti in Bosbes Majeur

Lees meer

Kerk en baarhuisje open

Kerk en baarhuisje, het kleinste museum van Nederland (denken wij) , staan elke dag open voor publiek. U kunt in het baarhuisje de sarcofaagdeksels bewonderen en twee panelen geven u informatie over die deksels en over het schrijven in kloosters. In de kerk zijn daar ook info boekjes over te vinden

Er liggen ook weer verse Thesinger Sarcofaagjes. Voor € 3,95 neemt u zo'n zakje met tien overheerlijke roomboterkoekjes mee naar huis en steunt u ook nog eens het werk van de jarige stichting.

De repetities van het koor TheSingers zijn weer van start gegaan. Zij geven zondagmiddag 13 oktober a.s. een concert, 'Sprit of the Wind', in de kerk. Het concert begint om 15.00 uur en de entree bedraagt €10,00. Voor meer info: www.thesinge.com/cultuur